HETA AJVARBIFFAR
Måndagsmaten blev heta ajvarbiffar med ris och sås. Sjukt gott och så enkelt!
Recept biffar:
500 g köttfärs
1 gul lök, finhackad eller körd i mixern
1 ägg
1 dl ajvar (hot tog jag)
salt, svartpeppar och vitpeppar höftade jag lite med
Sås:
2 dl grädde
1 dl créme fraiche
1/2 finhackad lök
1 köttbuljong
1 vitlöksklyfta
lite soya
Gör så här:
Blanda ihop alla ingredienser till biffarna och stek dem i smör. Lägg de stekta biffarna i en ugnsform så länge. Gärna på 100-150 grader i ugnen för att hålla sig varma.
Blanda såsen i pannan, låt den puttra ett tag så smakerna sätter sig.
Lägg i biffarna och sen är det bara att servera!
Vi hade ris till men det går lika bra med potatis eller varför inte blomkålsmos!