OSLO RUNT

2 h har vi spenderat på att powerwalkat runt i Oslo och vilken stad det är. Älskar den! Det finns så mycket charmigt med varje stadsdel som man vandrar genom. Så mycket fina byggnader, så mycket mysiga små restauranger och butiker som man aldrig lagt märke till.
 
Vi har bla äntligen besökt Vigelandsparken;
 
"Vigelandsparken is one of Norway's most visited attractions with more than one million visitors every year. 
 
The unique sculpture park is the life work of the sculptor Gustav Vigeland (1869-1943) with more than 200 sculptures in bronze, granite and cast iron. 
 
The bronze statue of the little Angry Boy (Sinnataggen in Norwegian) is among the most famous sculptures, along with the Monolith (Monolitten) and the Wheel of Life (Livshjulet). 
 
Vigeland was also responsible for the design and architectural outline of the park - a monumental artistic creation with a human message that is well worth seeing. 
 
The park is open all year at all times and is a popular recreation"
 
Källa; visitoslo.com
 
Det var faktiskt mitt allra första besök i parken (efter att ha bott 5 år i Oslo förut, det är ju skandal) Den var så fin och det kommer bli flera besök dit, då med bättre kamera och picknick med oss.


Jimmy blev även vän med en svan;
 
Sen traskade vi vidare mot slottet och tittade på alla vakter och den fina utsikten.

JImmy var nöjd!
 
Det blev en rejäl promenad och 10 nya blåsor på fötterna men det va det värt!
Belöningen hemma blev en bolle, en morotskaka och en pepsimax.
Göttans!
 
 

BAD NEIGHBORS 2

Hej kompisar!
Igår kväll var jag så uttråkad och rastlös (as usual) att jag nästan käkade upp min egen fot. Fick en briljant idé kl 21; BIO
Så jag och Jimmy sprang upp till bion (som ligger 2 min från oss) och bokade in oss på Bad Neighbors 2.
Det ångrar jag INTE!
Alltså skrattade mig högljutt genom hela filmen och konstaterade att jag numera älskar att gå på bio. Inte bara för filmen, utan för att det är så mysigt, stolarna är ju faktiskt supersköna och man kan till och med fälla ner dem. Måste ha uppdaterat stolarna  litegrann sen 1994 tror jag ;)
 
Vaknade pigg som en lärka 06:15, gick till affären för att handla frukost, den va fortfarande stängd, insåg att jag visst va lite tidig.....gjorde ett nytt försök 2 timmar senare. Så nu har jag nyss väckt Jimmy, gjort frukost och vi sitter bänkade framför nyhetsmorgon!
 
Hoppas ni haft en toppenhelg!
 
 
5 av 5 mini me´s
 
Snart tar jag ju över Ronny Svenssons roll som filmrecensent i tv4, antar dock att jag kommer vara  lite mer generös med solarna.
 
 

CATFISH MARATON OCH NY LEKPLATS

Jag och Jimmy var ute och gick förut, vi hittade en asmysig restaurang/bar med utsikt över hela Oslo som vi tänkt besöka om inte alltför länge. Vi hittade även ett ställe med fotbollsplan, basketplan och massa pingisbord. Så nu ska jag tvinga med alla på olika sportdagar tänkte jag.
 
Annars då? 
Jo MTV sänder en av min favvo serier catfish hela dagen idag så jag har fullt upp ;)